2012. szeptember 10., hétfő

Fűszeres kéregben sült hal kapormártással


A halfilét sózzuk, majd meglocsoljuk egy kevés citromlével (esetleg bekenjük fokhagymakrémmel), és állni hagyjuk egy ideig. Majd papírtörlővel áttöröljük. Ezután bedörzsöljük mindkét oldalát mindenféle fűszerekkel, és belerakjuk egy olajjal kikent tepsibe és megszórjuk zsemlemorzsával. Sütőben megsütjük, amíg omlós nem lesz. A kapormártáshoz 2-3 evőkanál olajból és 2 evőkanál lisztből világos rántást készítünk, hozzáadunk egy gerezd lereszelt fokhagymát és a kapor felét. Kevés vízzel felengedjük, és pár percig főzzük, adunk hozzá ízlés szerint cukrot, sót és egy kevés ecetet, végül belekeverünk 1 deci tejfölt és a kapor másik felét. Közben kifőzünk egy tasak rizst, és kész is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése