
Hozzávalók:
~ 20 dkg margarin
~ 20 dkg porcukor (kristálycukor is lehet)
~ 4 tojás
~ 15 dkg liszt
~ 3 kiskanál kakaópor
~ 1 mokkáskanál sütőpor
~ 0,5 dl tej
~ a tepsi kikenéséhez: margarin és liszt
~ a csokimázhoz:
~ 20 dkg tortabevonó
~ 4 dkg margarin
~ 2 evőkanál víz
Elkészítés:
1. A szobahőmérsékletű margarint a cukorral keverd habosra, majd egyesével add hozzá a tojások sárgáját. Hozzáadás közben mindegyik tojássárgájával jól keverd ki a masszát.
2. Keverd össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport, add hozzá az előzőekhez, majd miközben a tejet is beleöntöd, jól keverd össze az egészet.
3. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd óvatosan a tésztába, vigyázva, nehogy összetörjön.
4. Margarinnal kikent és liszttel meghintett, vagy sütőpapírral bélelt tepsiben simítsd kisujjnyi vastagságúra a tésztát.
5. Süsd meg előmelegített sütőben a közepesnél kicsit nagyobb hőfokon 18-20 perc alatt.
6. Miután kihűlt, a szív alakú formát használva szaggassd ki a sütiket a kész tésztából.
7. Egy kis lábasban forralj vizet, ami fölé helyezz egy lehetőleg kerek aljú edényt. Ebbe tedd a tortabevonót, amit a margarinnal és a vízzel kevergetve olvassz fel.
8. A szíveket villával mártsd bele a felolvasztott bevonóba és tedd alufóliára. Mielőtt a bevonata megdermedne, cukorkával, gyöngycukorral, dekorcukorral vagy pirított mandulával díszítheted.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése