2012. augusztus 14., kedd

Fűszeres ázsiai rizstál






Kezdésnek kifőzünk egy csomag rizst. Utána felkarikázunk 3 pár virslit, és ha gondoljuk egy kevés szalonnát is kockázhatunk mellé, majd ezeket olajon megpirítjuk. Miután a virsli és a szalonna átsült, kiszedjük egy tálba, és hagyjuk hűlni. A serpenyőben a felszeletelt gombát (konzerv), a felkarikázott sárgarépát, és a kukoricát (konzerv) is megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és a húsfélékhez adjuk. Egy nagyobb fej hagymát felkockázunk, 4-5 gerezd fokhagymát lereszelünk, és szintén megpirítjuk olajon, végül a kifőtt riszt beleforgatjuk a húsos-zöldséges mixbe és a hagymát is hozzákeverjük. Kevés szójaszósszal meglocsoljuk és alaposan átforgatjuk. A serpenyőbe megint öntünk egy kevés olajat és tükörtojásokat sütünk. Kiszedjük tányérokra a rizses tálat, és a kupacok tetejére tükörtojást helyezünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése