Egy padlizsánt megmosunk, és centis szeletekre vágunk, megsózzuk, majd hagyjuk állni. Pár szem paradicsomot is felkarikázunk, és ezt is félretesszük. Ezután elkészítjük a húsos réteget. Ehhez egy fej vöröshagymát felkockázunk, 4-5 gerezd fokhagymát lereszelünk és megpirítjuk őket olajon, hozzáadunk fél kiló darált húst, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá bazsalikomot, oregánót és amilyen fűszert még gondolunk, majd addig pároljuk, amíg puha lesz a hús. Közben kifőzünk egy tasakos rizst, és reszelünk sajtot ízlés szerint. Ha minden kész, akkor kizsírozunk egy tűzálló tálat és összerakjuk az egyes rétegeket. Alulra a padlizsán fele kerül, erre jöhet a darált hús, majd a padlizsán másik felét és a paradicsomot is rárakjuk. Rakunk rá tejfölt, és megszórjuk a sajttal. Addig sütjük, míg a zöldségek szottyosak lesznek, és a sajt is szépen ráolvad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése